Ndërtimi i objekteve pa leje, rrënohen tri villa në Skenderaj

Komuna e Skenderajt ka arsyetuar rrënimin e tre villave në fshatin Qyqavicë që sipas tyre për shkak të mos pajisjes me leje nga Drejtoria e Urbanizmit dhe shpërfilljes së personit përgjegjës për ndërprerje të punimeve, kanë qenë të detyruar të ndërmarrin këtë veprim.

 

 

Zëdhënësja e Komunës së Skenderajt, Valentina Hylenaj përmes një konference për media, tha se kanë qenë të detyruar për këtë veprim për shkak të respektimit të ligjit dhe mos ndërprerjeve të punimeve nga personi përgjegjës.

“Në kuadër të angazhimeve të Komunës së Skenderajt, sa i përket respektimit të ligjeve në vendin tonë, si dhe duke u mbështetur në parimet e kryetarit Bekim Jashari, për transparencë, llogaridhënie dhe askush mbi ligjin, të martën që shkoi, janë rrënuar tri objekte në Qyqavicë, me saktë tri villa. Arsyeja e vetme pse Komuna ka qenë e detyruar t’i rrënojë objektet në fjalë, qëndron tek leja e ndërtimit, gjë që Qazim Duraku, nuk ka qenë i pajisur me leje nga Drejtoria e Urbanizmit”, tha ajo.

Zëdhënësja e komunës së Skenderajt, gjithashtu tha se personi përgjegjës përkundër vërejtjeve, ka vazhduar t’i shpërfillë ato.

Ndryshe, sipas zyrtarëve komunal fshati Qyqavicë pritët të shpallet park nacional./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *